Wooltalks 15 november – en del av Borås Textile Days

Utmaningar och möjligheter för lokal ull som en resurs på industriell nivå

Tack alla ni som deltog i WOOLTALKS 2023. Foto Vasilios Bartziokas, Högskolan i Borås.

Varmt välkommen till en dag fylld av inspiration, erfarenhetsutbyten och möten om den svenska ullen som en resurs på industriell nivå. Vad kan vi i Sverige lära oss från europeiska ullförädlare? Vilka utmaningar och möjligheter finns idag för att ta tillvara ullen till större volymer i Sverige? Vi presenterar också några konkreta exempel på företag i Sverige som utvecklar produkter och tjänster med svensk ull. Vi hoppas att dagen stärker nätverken kring svensk ull och inspirerar till utveckling för att öka användningen av all svensk ull.

Se programmet i detalj här

Föredrag

Charlotte Jansson
Driver CC Wool och Västkustens ullinsamling och jobbar för att visa att ullen från köttrasfår är användbar och driver Västksutens Ullinsamling med målet att vara länken mellan fårgårdar och industrin.

Länk Västkustens ullinsamling

Länk CCWool

Walter Aigner
Jobbar med en dokumentär om europeisk ull och vill visa på ullens möjligheter från 60 miljoner europeiska får. Walter har 20 års erfarenhet bland annat för Tisca, ett mattföretag i Österrike.

Länk Walter Aigner (instagram)

Peter Krommer
Är försäljnings- och marknadsdirektör på Lavalan Wool Insulation – en länk mellan fårbonden, industrin och konsumenten. Peter vill öka värdet på lokal europeisk ull.

Länk Lavalan

Johan Sidenmark
Johan är projektledare för Axfoundations the Swedish Wool Initiative som syftar till att skapa förutsättningar för svenska varumärken och leverantörer att få tillgång till konkurrenskraftig svensk ull av hög kvalitet.

Länk Swedish Wool Initiative

Plats

För fysiska deltagare Science Park Borås, Skaraborgsvägen 3 A

Om att delta digitalt
Du får se och lyssna till föredragen via Zoom. Det finns en person som bevakar chatten. Vi kommer att prioritera frågor från publiken som är på plats i Borås. Om det finns tid fångar vi upp frågor från dig som deltar digitalt. I första hand erbjuder vi dig att följa dagen live i digital sändning. Föredragen spelas in och delar av dem kan eventuellt komma att publiceras i framtiden. Håll utkik på vår hemsida www.arenasvenskull.se Där kan du också prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter direkt till din e-post.

For our English-speaking guests:
Welcome to Wooltalks! Challenges and opportunities for local wool as an industrial-scale resource Wednesday November 15 10 AM – 4 PM (CET)

Welcome to listen to the speeches on WOOLTALKS November 15 – a day about Swedish wool as a resource on an industrial level and what we can learn from European wool processors.

Mostly, the conference is in Swedish, but you can listen to two speeches in English:
11.15 2,5 years of European wool research Walter Aigner about an insider’s view for a fresh perspective
13.00 European Wool as alternative to synthetic fibrefills. Peter Krommer, Lavalan Wool Insulation

Du kan delta digitalt via Zoom.

För vem?

För dig som är företagare i ullbranschen eller intresserade av att utveckla produkter eller tjänster med svensk ull. Du kan vara verksam inom ullens värdekedja som fårföretagare, fårklippare, ullförädlare, produktutvecklare eller annat. Vi välkomnar investerare och företag intresserade av samverkan med den svenska ullbranschen.

Språket kommer att vara både engelska och svenska.

WOOLTALKS – en del av Borås Textile Days 14-15 november 2023

I samarbete med


Etableringen av Arena svensk ull finansieras av Västra Götalandsregionen och projekt Affärsmodeller för hantering av svensk ull finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling via Jordbruksverket.